Alla inlägg den 21 januari 2007

Av anette - 21 januari 2007 19:17

Ack så kallt -18,4 c men så vackert

Av anette - 21 januari 2007 19:07

Piteå gästerna har åkt hem igår. Vi har knappt suttit stilla på tre dagar, vi har trimmat och fixat hundar,så har vi pratat, pratat & pratat och inte att förglömma så har vi shoppat loss på IKEA.Idag har vi gjort oss en tur till mor och far i Risön.Hundarna har kutat och lekt som vanligt.Nu sover det skönt vid mina fötter.

Av anette - 21 januari 2007 18:49

FCI-nummer 270Originalstandard 1995-02-02FCI-Standard 2000-01-24SKKs Standardkommitté 2001-03-05SIBERIAN HUSKYUSA Användningsområde Slädhund FCI klassifikation Grupp 5, sektion 1 Bakgrund Rasens ursprungliga funktion är att spänd för släde förflytta lätt last i måttlig hastighet över stora avstånd. Helhetsintryck Siberian husky skall vara en medelstor arbetande hund med ett snabbt, lätt, fritt och elegant rörelseschema. Den måttligt kompakta och väl bepälsade kroppen, de upprättstående öronen och den rävlika svansen vittnar om dess arktiska ursprung. De typiska rörelserna skall vara flytande och lediga. En siberian husky skall röra sig till synes utan ansträngning. Den skall kunna utföra sin ursprungliga uppgift effektivt. Kroppsproportionerna och kroppsformen avspeglar denna grundläggande balans mellan styrka, hastighet och uthållighet. Hanhundarna i rasen skall vara maskulina, men aldrig grova. Tikarna skall vara feminina utan att vara klena i konstitutionen. Hundarna får inte vara överviktiga utan skall vara i god kondition med fast och välutvecklad muskulatur. Det mest karakteristiska och viktiga för rasen siberian husky är att den är av medelstorlek, har måttlig benstomme, väl avvägda proportioner, lätta och fria rörelser, korrekt päls, tilltalande huvud och öron, korrekt svans och ett bra temperament. Viktiga mätförhållanden Kroppslängden från bröstbensknappen till sittbensknölen skall något överstiga mankhöjden. Uppförande/ Karaktär Det karakteristiska temperamentet skall vara vänligt och mjukt, men också alert och utåtriktat. Rasen skall inte visa något vakthundsbeteende och inte heller vara överdrivet misstänksam mot främlingar eller aggressiv mot andra hundar. Ett visst mått av reserverat beteende och värdighet kan förväntas hos den vuxna hunden. Rasen är intelligent, lätthanterlig och entusiastisk, vilket gör den till en trevlig och arbetsvillig hund.

Av anette - 21 januari 2007 18:40

LITE FAKTA OM POMERANIAN Pomeranian är en stor hund i litet format.Mankhöjden skall vara 20 + - 2 cm, vikten varierar mellan 1,5 och 3 kg. Den är glad och pigg och för det mesta med på allehanda upptåg.Den är intelligent och tillgiven. Inte alls svårlärd. Även om den är liten måste den uppfostras. Karaktäristiskt för rasen är den korta plattliggande svansen över ryggen. Pommen skall beskriva en cirkel från sidan sett. Den skall ha en tät och tjock underull som bär upp den rakt utstående ytterpälsen. Bettet skall vara saxbett, men tångbett är tillåtet. Kort rygg, högt svansfäste och avsaknad av störande element i periferin. Det är det som motiverar de små öronen placerade fem i ett, katttassarna och den korta nosen. Stor betydelse har också kontrasten mellan nätthet och styrka, mellan den förfinad, dock ej tunna, benstommen och den kompakta stadiga kroppen med den korta kraftiga ryggen och den djupt välvda bröstkorgen. En psykisk pararell till fysiska pardoxen är förstås motsägelsefullheten mellan det lilla formatet och det stora självförtroendet. Att se en Pomeranian som personifierar denna perfekt uppnådda balans mellan helt motsatta ytterligheter och inneboende spänning av absolut harmoni är en obeskrivlig upplevelse.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15 16 17 18 19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Januari 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards