Direktlänk till inlägg 17 november 2007
Ingredienser:
2 kanelstänger, brutna i delar
1 tesked kardemummakärnor
1 bit skalad ingefära
Rivet skal från en halv apelsin
6 (hela) kryddnejlikor
1¼ dl vodka
750 ml (1 flaska) torrt rött vin
2½ dl portvin eller Madeira
2¼ dl socker
1 matsked vaniljsocker
2¼ dl skållade, hela mandlar
1,5 dl russin
1. Krossa kanelstänger och kardemumma med en mortel. Lägg dem i en skål och tillsätt ingefära, apelsinskal, kryddnejlika och vodka. Låt stå och dra ett dygn.
2. Sila vodkan genom en fin sil i en stor kastrull och släng kryddorna. Tillsätt vin, portvin eller Madeira, socker, vaniljsocker, mandlar och russin. Värm vätskan i kastrullen, tills det precis börjar bildas bubblor i kanterna.
Nu flyttar strömtassens blogg till ny adress......ska bli lite modernare:) Får se om jag trivs! Den här bloggen kommer givetvis att ligga kvar men inte uppdateras. Så välkommen till den "nya" http://stromtassen.blogspot.com/ Ni som länkat till mig ka...
En lång promenad blev det äntligen efter både sjukdom och kyla som hållit i oss med järnhand. Jag och min syster Marie tog hundarna med oss och gick ner på strandpromenaden för att sedan fortsätta ut på isen. Så underbart det var solen som sken och m...
Nya bilder på valparna som är tagna i dag.
Lilla syster Marie och hennes hundbarn har en ny blogg. http://marieisabella.blogspot.com/ ...
Några bilder på busfröna som jag tog i kväll. man kan säga att det är fullfart i valplådan nu. Dom är helt ljuvliga......
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 | ||||||
5 |
6 |
7 | 8 | 9 | 10 |
11 | |||
12 |
13 |
14 | 15 |
16 |
17 | 18 | |||
19 |
20 |
21 |
22 | 23 |
24 |
25 |
|||
26 |
27 | 28 | 29 |
30 |
|||||
|